Taşınabilir şarj cihazları ne kadar gerekli?

Yazar Uğur Karapaça

Son birkaç aydır taşınabilir şarj cihazlarının ismini sık sık duyar olduk. 2600 mAh, 5000 mAh, 9000 mAh derken farklı farklı güçteki farklı markaların cihazları da resmen rekabet içine girer oldu. Peki taşınabilir şarj cihazları ne kadar işimize yarar?

iPhone, Samsung, LG, HTC ve daha niceleri. İnanılmaz bir yarış içerisindeler. Kimisi kamerası ile, kimisi kendi işletim sistemi ile, kimisi malzeme yapısı ile diğerlerinden bir adım öne geçebiliyor. Fakat bu rekabet içerisinde tek bir sorun neredeyse bütün markaları etkiliyor. Şarj süresi! Hal böyle olunca işin içine farklı alternatifler girmeye başlıyor. Yedek batarya taşımak bir yana, akıllı şarj eden kılıflar ve taşınabilir şarj cihazları tam bu noktada imdadımıza yetişiyorlar.

Taşınabilir şarj cihazları

Taşınabilir şarj cihazları şarj konusunda hayatınızı kurtaracak.

Taşınabilir şarj cihazları gün içerisinde şarjınız bittiğinde ya da bitmesine yakın bir sürede cihazınızı priz derdi olmadan şarj etmenizi sağlıyor. Yani kahve içmek için bir yere gittiğinizde priz yanında masa arama derdinde kalmayacaksınız. Ya da vapurlarda, alışveriş merkezlerinde ya da yol kenarında gördüğünüz ne olduğu belirsiz hızlı şarj istasyonlarını kullanmak zorunda kalmayacaksınız. Fakat bu cihazları almadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var.

Nedir Bu “mAh” Değeri?

Bu değerlerden ilki mAh değeri. Bu değer ne kadar fazla olursa şarj kapasitesi o kadar fazla olur. Örneğin 2600 mAh değerindeki bir cihazla telefonunuzu bir kere şarj edebilirken 5600 mAh değerinde bir cihazla telefonunuzu tamamen iki kere şarj edebilirsiniz.

Gerçek Değerler

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise güvenilir bir markadan tercih yapmanız olacaktır. Zira internette yapacağınız basit bir araştırma ile çok ucuza 10000 mAh değerli cihazlar olduğunu göreceksiniz. Kesinlikle paranızı bu cihazlara yatırmayın. Zira cihazların içini açtığınızda aslında gerçek değerinin 2200-2600 mAh arasında olduğunu göreceksiniz.

Uzun Ömürlü Olsun

Dikkat edilmesi gereken son öenmli konu ise cihazınızı tam olarak kaç kere şarj edebileceğiniz. Cihazın uzun ömürlü olması oldukça önemli. Kimse telefonunu toplamda 50 kere şarj ettikten sonra satın aldığı taşınabilir şarj cihazını çöpe atmak istemez. O nedenle seçeceğiniz ürünü almadan önce uzun ömürlü olmasına dikkat edin.

Sonuç olarak taşınabilir şarj cihazları oldukça “hayat kurtarıcı” diyebiliriz. Gün içerisinde sizi priz arama derdinden kurtaracak olması oldukça iyi. Zira telefonunuzu çok sık kullanıyorsanız günde iki kez şarj etme ihtiyacı duyacaksınız. Ve ikinci şarj için otobüste, vapurda, dolmuşta ya da yaya durumundaysanız sizleri oldukça rahatlatacaktır.

Uğur Karapaça
Erkek Magazin Teknoloji Yazarı

İlgili Yazılar

Yorum Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.